Domarberättelse

Domarberättelse:

Mentaltest-Korning Rommelanda 3/3-2012, 469p.
Helinhetsintrycket på den här hunden är god, och med det är han godkänd.
Om vi tar sammarbetsbitarna, så är han lite av det här att jag går och lägger mig här och leker lite själv, kan ju också vara inlärda saker som man inte kan bryta igenom men han gör det, men när du kallar på honom så kommer han, när testledaren kallar på han kommer han - det är positivt.

Sen har den här hunden ja exakt vad jag vill säga enligt skolboken, precis vad vi vill titta på och vad vi har tagit fram till den här nya korningen, det här med förmågan att gripa på ett riktigt sätt, hålla fast att se rätt position hela tiden och fullt bett, och sen slita och dra och jobba på det både på 5 och 40-meter, jag har inget att anmärka på det utan det är exakt så som vi vill att det skall se ut.

Förföljandet - också fullfart och han har ett gripande han släpper i och för sig direkt men har ett riktigt ordentligt gripande direkt också väldigt bra.

Uthållighetsbiten - perfekt, tur att det var sista hunden har ju nästan inget rör kvar.

Han sociala bit - det finns en liten liten liten grej som vi har sett på honom när det gäller hans sociala asså man får titta riktigt noga och man ser i vissa tillfällen att det finns lite lite grann, i han socila hållning mot andra människor med det är inga problem,
(jag frågar vad menar ni) han tecknar vid vissa tillfällen i kontakten inte det här vill säga att det finns något som säger ta det lite lugnt, jag menar det finns en liten allvarlighetsbit med honom, men han sköter detta på ett jätte fint sätt men vi ser det och antecknar.

Nyfikenhet - tycker jag också är bra

Hans sociala samspel - det här tyckte han va väldigt roligt och det var inte för att jag trodde på något vis att han skulle springa fram och vara arg men ibland när dom blir så här riktigt upphestade kan det vara roligt att springa fram och det gör ont som fan på figuranten.

Handlingsförmåga - han har lite fördröjning i handlingen att bestämma sig för att nu händer det saker nu skall jag göra någonting i vissa lägen gör han det, i vissa lägen gör han det väldigt bra och i vissa lägen lite sämre det har vi anmärkt på.

Anpassning - det går lite för fort, anpassning vi pratar som vi tidigare sa temperament, han startar lite för tidigt, han är lite för snabb i vissa lägen, det är för mycket.

Koncentration - vi har anmärkt lite grann han har lite koncentrationsproblem men det ligger ändå klart på den positiva sidan.

Avreaktion- han har en bra avreaktion, han har inte speciellt minnesbilder, har han löst så är det borta färdigt, det finns ingenting kvar.

Detta är en mycket orädd hund, han är inte speciellt rädd den här hunden, det finns lite aggresivitet men inte speciellt mycket, men det finns lite grann.

Nyfikenhet - han har en nyfikenhet som är bra, han har inga problem med skotten och jag gratulerar uppfödare och ägare till en väldigt trevlig hund.
Domare: Reino Oskarsson, Susanne Kihl

IPO-III Borås 14/11-2010
Cartagena Felix Rex (Sch) & Fredrik Bjurklint, Betyg utmärkt (V) 290 poäng

Avd-A, betyg utmärkt (V), 96 poäng
Föraren står ngt för nära startpinnen under förberedelserna inför spåret, varför hunden "passar på" att nosa av denna innan spåret startats...
Vid kommandot tar hunden på ett övertygande sätt upp vittringen och spårar trots ganska stark vind hela spåret exakt i spårkärnan. Den höjer nosen tillfälligt en kort sträcka under motvind, och har ngr kontroller i första- och andra vinkeln. I övrigt mycket imponerande spårarbete. Alla föremål markeras på ett mycket övertygande och exakt sätt!

Avd-B, betyg utmärkt (V), 96 poäng
En intensiv härlig hund som vill, vill, vill....
Vad ska man säga som domare :-) - helt enkelt underbart att se. Allt är i stort sett perfekt! Så nära 100 poäng - egentligen...Det närmaste jag varit trots att jag dömde 96 poäng idag. Fart, intensitet, förighet, vilja, teknik... "Felix" har en tendens att tränga ngt i fria följet, han har ett kort snabbt "omtag" i apportbocken strax före avlämnandet i samtliga apporteringsmoment - men ALLT annat är faktiskt perfekt....En "ovan" betraktare kan tycka att hunden borde ha mer kontakt med föraren. Men den har faktiskt det - samtidgt som den vill framåt!
(Min gamle Oscar ler i sin hund himmel)

Avd-C, betyg utmärkt (V), 98 poäng
Fredrik genomför med Felix en fullständigt perfekt rondering, målmedveten, snabb, tät, uppmärksam, förig....Kommer in till figuranten med perfekt balans och dominans. Bevakningen är fantastisk och ståndskallet är perfekt. Hunden är under hela programmet helt oberörd av yttre omständigheter. Den går utan problem från extrema kamphandlingar till perfekt lydnad. Betten är oantastliga - fulla, hårda, trygga. Jag brukar aldrig gå in i detalj på mina bedömningar, men jag drog 1 poäng i "första trängningen" , där hunden i de inledande stegen kunde hanterat bettet mer övertygande, och 0,5 poäng i tyggtransporten eftersom hunden "kunde" varit mer exakt. Hade jag dömt 100 poäng hade ingen reagerat på mitt domslut...

Grattis Fredrik Bjurklint - det här är bra...

Lars Czylwik

Nat.uställning Borås 3/7-2010
Maskulin hane med ett tilltalande grått pigment, en aning långsträckt, mycket bra huvud, något ljusa ögon, normal manke, rak rygg, kort väl ställt kors, mycket bra underlinje, korrekt front, bra skulderläge, överarm skulle vara mer tillbakadraget, bra vinklar bak, parallell fram & bak, torr & stram, lämna goda rörelser, idag något kort päls annars i mycket bra utställningskondition.
Domare Fredrik Steen
2:a pris


IPO-I Silkesborg 18/4-2010
Fredrik Bjurklint m/ Cartagena Felix Rex.

En hund med stor arbejdsglæde dejlig at se på.

Gr. A : Hunden optager sporfærden med det samme og går med stor koncentration og et dejligt dybt søg, udarbejder viklerne til Fortrinlig har dog på 2. og 3. langside et ganske kort stop, genstandene bliver påvist korrekt. Samlet bedømmelse 99 F

Gr.B: Hunden og hundeføreren er et godt team at se på, der er kun få ting der gik galt, apporten skal bæres mere roligt og i fremadsendelsen skal Hunden dække med det samme uden brug af eks kommando,ellers er der kun små detaljer der skal rettes. Samlet bedømmelse 90 SG

Gr. C: Hunden er dejlig opsøgende i sin rundering, bevogtning og standhals fast og vedvarende, men da fig skal ud af skjulet mangler der en smule lydighed. Hunden har nogle dejlige dybe greb, som den fastholder, har lige et enkelt stød i ærmet i bevogtningen i flugforsøget. Figurantet har et uheld i stokkeslaget som gør at hunden sagtner farten en anelse i modprøven, men så snart den er i ærmet arbejder den flot med et godt fast greb. Hunden skal ikke straffes for figurantens fejl, så samlet bedømmelse 98 F med UDP.

Samlet resultat 287p. Fortrinlig med UDP

Jeg tror at I to kan lave nogle flotte resultater i fremtiden. Det bliver spændende at følge jer.
Domare Ella Laursen

Domarberättelse